45. Kauha Hiihto, Kauhajoki

Ajankohta: 

16.02.2020 - 10:00

45. KAUHA-HIIHTO Su 16.02.2020
Klo 10 (60 km), Klo 11 (30, 20 ja 10 km)
Hiihtotapa perinteinen, SHL valtakunnallinen massahiihto

Muurahaisen lähtö- ja maalipaikan (ent. Luontokeskus) navigointiosoite:
Honkajoentie 785, 61960 Kyrönlatva (noin 40 km Kauhajoen keskustasta etelään, kt 44).

Hiihdon harrastajia palvelevat eri ikäryhmien sarjat ja ajanotto sekä matkat ilman aikaa (retkihiihto).

Valtakunnallisen kiinnostuksen vuoksi Kauha-Hiihto esitellään muiden massahiihtotapahtumien kanssa Hiihtoliiton nettisivuilla ja sen kilpailukalenterissa 

Muiden massahiihtojen tapaan suurin osa hiihtäjistä on matkassa leppoisammin. He voivat valita osallistumisen myös ilman ajanottoa. Kauha-Hiihto on samalla sekä kilpailu että laturetki. Vauhdikkaat kilpailijat hakevat lähdössä paikkansa eturivistä ja rauhallisesti hiihtävät taaempaa. Sujuvan lähdön takaa myös se, että 60 km (varsinainen massahiihto) starttaa tuntia ennen lyhyempiä matkoja

Kauha-Hiihdon tavaramerkki on aina ollut huolellinen paneutuminen latujen tekoon. Luonto koettelee joskus järjestäjiä voimallisestikin, mutta myöhemmin aika kultaa muistot. Hiihto on iloinen asia niin hiihtäjille kuin järjestäjillekin. Monet järjestäjistä, erityisesti Muurahaisen kylästä, ovat olleet mukana joka vuosi, yli neljä vuosikymmentä.

Kauha-Hiihto saa luonteensa myös Lauhanvuoren kansallispuiston tenhoavasta luonnosta. 231 metriä merenpinnasta kohoava Lauhanvuori saa runsaan lumipeitteen. Sen rehevä lakikalotti on tykkylumen kuorruttamana usein kuin satumetsää ja avarat rinteet kuin Lappi pienoiskoossa.

Kauha-Hiihdosta tarkemmin omilta nettisivuilta sekä ajankohtaisesti Fb:sta.

Kauha-Hiihdon organisaatio päättää hyvissä ajoin mahdollisuudesta järjestää hiihtotapahtuma. Leuto talvi, lähes lumettomuus, on ollut tämän talven vitsaus myös Lauhanvuoren kansallispuiston alueella.

Kauha-Hiihto ry

Osoite: 

Honkajoentie 785
61960  Kauhajoki
Suomi

Tapahtumaluokat: 

Paikkakunta: 

Kohderyhmä: