Seikkaile Suupohjassa, löytöretkiä luontoon! Lauhanvuoren terassikierros

Ajankohta: 

09.12.2018 - 12:00

Tutustu Lauhanvuoren uuteen "terassikierrokseen"

su 9.12 klo 12. Kokoontumispaikka Spitaalijärven parkkipaikka

Luonnosta liikuntaa, rentoutumista ja hyvää oloa
Terassikierros kiertää Spitaalijärveltä Kaivolammille ja Lauhan kämpän uusille rakenteille sekä tornin kautta takaisin.

Lauhanvuoren kansallispuistosta löytyy paljon hienoja maisemia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kävely vie syvälle puiston sisimpään ja antaa virikkeitä kaikille aisteille. Reiteistä löytyy vaihtoehtoja niin pikaiseen pistäytymiseen kuin koko päivän vaellukseenkin. Tämä retki on noin 8 kilometrin mittainen ja kestoltaan nelisen tuntia.

Lauhanvuoren laki kohoaa 231 metrin korkeuteen, noin sata metriä ympäröiviä alavia maita ylemmäs. Aluetta kutsutaan kuvaavasti Länsi-Suomen Lapiksi. Vuoren neliökilometrin kokoinen lakialue on vedenkoskematon huippu, joka paljastui noin 10 000 vuotta sitten mannerjäätikön vetäydyttyä seudulta. Laki oli aluksi yksinäinen saari keskellä rannatonta ulappaa. Lauhanvuori on helposti lähestyttävä kansallispuisto. Jääkauden muokkaamat muinaisrannat ja pirunpellot ovat alueen geologisia erikoisuuksia. Laajat mäntykankaat ja monimuotoiset suot kätkevät lomaansa kiehtovien lajien asuttamia puroja ja lähteikköjä. Näkötorni, kävely- ja hiihtoreitit sekä erilaiset taukopaikat houkuttelevat pitempäänkin vierailuun. Lauhanvuori sijaitsee Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajaseudulla.

Retket ovat maksuttomia ja soveltuvat kaikenikäisille. Säänmukainen pukeutuminen. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 5.12 mennessä, Tuija Takamäki 040 7055 801, tuija.takamaki@leadersuupohja.fi. Retket järjestetään osana Leader Suupohjan Kylille II -hanketta.
https://www.facebook.com/groups/seikkailesuupohjassa
http://www.seikkailesuupohjassa.fi/
http://www.leadersuupohja.fi/

Osoite: 

Suomi

Tapahtumaluokat: 

Paikkakunta: 

Kohderyhmä: