Sibelius-lukion JouluShow Kauhajoella, liikuntahallissa

Ajankohta: 

13.12.2019 - 18:00

Sibelius-lukion JouluShow on joulumusiikista koostuva, hengästyttävän energinen ja voimakkaita tunteita pursuava kokonaisuus. Yli 50 lahjakasta Suomen tulevaisuuden musiikin- ja tanssintekijää esiintyvät suoraan yleisön sydämiin. Tämä ei jätä ketään kylmäksi!

JouluShow on ollut koulun perinteenä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Lähes kaksi vuosikymmentä noin viikon mittainen kiertue on vuosittain suuntautunut eri puolille Suomea.

Nyt JouluShow on ensimmäistä kertaa Kauhajoella!

Konsertit ovat olleet äärimmäisen suosittuja, ja useammin vierailuilla paikkakunnilla fanikulttuurilla on vankka pohja.

Joulushow on 50 laulajan, soittajan ja tanssijan esittämä vauhdikas ja energinen joulumusiikkia pursuava tiivis kokonaisuus. Reilun tunnin mittaisessa konsertissa tunnelmat vaihtelevat hartaan perinteisestä hengästyttävän vauhdikkaaseen.

JouluShow on nuorekas ja innostava - sen energia täytyy kokea paikan päällä.

JouluShown ensiaskeleet otettiin juuri perustetussa Sibelius-lukiossa 1980-luvun alussa. Reijo Karvonen, joka oli päävastuussa lukion pop/rock-musiikin opetuksesta, teki joulumusiikkisikermän orkesterille, bändille ja kuorolle. Sikermästä, jota alettiin kutsumaan joulupotpuriksi, muodostui Sibelius-lukion perinteinen jouluohjelma, johon suuri osa lukion oppilaista saattoi osallistua: kuorossa saattoi olla lähes 200 laulajaa.

Kun noin vuosikymmen myöhemmin Reijo Karvosen ura jatkui toisaalla, oli kouluun syvästi juurtuneen jouluperinteen jatkamiseksi melkoisia paineita. Reijon manttelinperijä Hannu Sorsa sovitti uuden joulupotpurin, jonka ensiesitys oli Orimattilassa järjestetyssä joulukonsertissa vuonna 1994. Uutena elementtinä tuli mukaan yhteistyö tanssijoiden kanssa. Alkumuodossaan potpuri oli noin 15 minuutin mittainen joulumusiikkisikermä, mutta vuosien kuluessa sovituksia tehtiin lisää, tosin joitakin vanhoja osia on jätetty pois. Nykymuodossaan joulupotpurin soiva osuus kestää noin 70 minuuttia.

Sibelius-lukio vietti lukuvuoden 2002-2003 väistötiloissa Konalassa. Koululla ei ollut käytössään asianmukaista juhlasalia, jossa konsertteja olisi voinut pitää, joten idea joulukiertueesta lähti itämään heti syksyllä 2002. Kun Keski-Suomen läänintaitelijana toiminut, koulun entinen kitaraopettaja Ilkka Rantamäki, lupautui järjestämään toimialueellaan koululaiskonsertteja ja yleisiä konsertteja, ensimmäinen joulukiertue starttasi matkaan joulukuussa samana vuonna.

Kiertueita on tehty vuosittain vuosituhannen alusta lähtien, poikkeuksena joulu 2006, jolloin koulun mittavien 100-vuotisjuhlallisuuksien vuoksi kiertuetta ei pystytty järjestämään. Tekniikan osalta kehitys on kulkenut puoliakustisesti tuotetusta konsertista, täysin sähköisen äänentoiston avulla toteutettuun kokonaisuuteen. Valosuunnittelu ja visuaaliset efektit ovat myös olennainen osa nykyesityksiä.

Nimike JouluShow lanseerattiin muutamia vuosia sitten. Koulun terminologiassa puhutaan kuitenkin yhä kotoisasti joulupotpurista.

JouluShowta on mahdoton toteuttaa ilman lukuisia koulun ulkopuolisia toimijoita: kuntien kulttuuritoimijoita, sponsoreita sekä äänen, valon ja logistiikan parissa ahertavia epäitsekkäitä talkoolaisia. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin ihanat, energiset ja lahjakkaat esiintyjät, jotka vuodesta toiseen hämmästyttävät, hengästyttävät ja herkistävät.

Lisätietoa tilaisuudesta:
Viestintä- ja kulttuurikoordinaattori Sirpa Autio, puh. 0400 825 223

Liput 10 €, alle 16 vuotiaat ilmaiseksi.
Lippujen ennakkomyynti:
Kauhajoen kaupungin kulttuuripalvelut, (kirjastotalo) Prännärintie 2 C, Kauhajoki
 

Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Kauhajoen kaupungin kulttuuripalvelut

Osoite: 

Aninkuja 3-5
61800  Kauhajoki
Suomi

Tapahtumaluokat: 

Paikkakunta: 

Kohderyhmä: