Venäläisen elokuvan iltapäivä

Ajankohta: 

04.10.2020 - 13:00

Suupohjan Suomi-Venäjä-seura järjestää venäläisen elokuvan iltapäivän sunnuntaina 4.10.2020 Teuvan Kino-Kuvassa (osoite Porvarintie 28). Elokuvana on Emil Lotinaun ohjaama klassikko vuodelta 1975 Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen (Табор уходит в небо). Elokuva-esitys alkaa klo 14.00 ja kestää 101 minuuttia. Liput Suomi - Venäjä-seuran jäsenille 0€, muille 3€.

Klo 13.00 alkaen on avoinna kahvio, missä on myynnissä suolaista ja makeaa tarjottavaa.

***

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen on upea ja taianomainen elokuva elämäntavoilleen uskollisista ja ylpeistä mustalaisheimoista, jotka haluavat ylläpitää perinteistä kiertolaiselämäänsä aavalla arolla. Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun, nykyisen Moldavian alueelle, jota hallitsee Itävalta-Unkarin keisarikunta.

Runollisen kauniisti kuvattu elokuva kertoo nuoren kapinallisen mustalaistytön Radan ja hevosvaras Loiko Zobarin intohimoisesta rakkaustarinasta. Heidän kohtaloaan siivittää Eugen Dogan tunnelmallinen musiikki.

Maksim Gorkin kertomuksiin pohjautuvasta elokuvasta tuli hetkessä maailmanmenestys ja se palkittiin mm. San Sebastian elokuva-festivaaleilla. Se on vieläkin yksi parhaiten maailmalla menestyneitä neuvostoelokuvia.

Osoite: 

Porvarintie 28
  Teuva
Suomi

Tapahtumaluokat: 

Paikkakunta: 

Kohderyhmä: