Yhdistysväen opintoretki

Ajankohta: 

30.11.2018

YHDISTYSVÄEN OPINTORETKI
- Miten ne muut sen teköö?

perjantaina 30.11.2018

Retkellä tutustutaan yhdistysten ja Leader-ryhmien kansainvälisiin hankkeisiin tarjoten uusia ideoita yhdistysten toimintaan. Retken järjestää Kiikarissa kansainvälisyys -hanke.

Perjantaina 30.11 klo 8.30 lähtö Logistiasta Kauhajoelta (Teknologiapuisto 1)

1. stoppi: Leader Kuudestaan ry, Alavus – Nuorten kansainväliset hankkeet Youth Power ja Eco North

Youth Power on maaseudun nuorille suunnattu aktiivisuuteen, vaikuttamiseen, oman kotiseudun kehittämiseen ja kansainvälistymiseen kannustava hanke, jonka Kuudestaan ry toteutti yhteistyössä virolaisen Leader Paik Pandiveren kanssa. Hankkeessa tuettiin nuorten kansainvälistymistä sekä kansainvälistä verkostoitumista. Hanke toimi tiiviissä yhteistyössä mm. kuntien nuorisotoimien ja 4H-yhdistysten kanssa.

Eco North on kansainvälinen nuorten aktivointihanke, jonka Kuudestaan ry toteuttaa yhteistyössä virolaisen, puolalaisen ja kolmen latvialaisen Leader-ryhmän kanssa. Hankkeen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä alueen 4H-yhdistysten ja nuorisotoimien kanssa. Hanke tarjoaa nuorille monenlaisia kansainvälistymiseen, ekologisuuteen ja yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia. Kaksivuotisen hankkeen toimet on aloitettu lokakuun 2018 alusta.

2. stoppi: kulttuurikeskus Vanha Paukku, Lapua

klo 12-13 omakustanteinen lounas Vanhassa Paukussa ja mahdollisuus tutustua alueeseen. Vanhasta Paukusta löytyy mm. Lapuan Taidemuseo, Lapuan Patruunatehtaan museo sekä Pyhälahden Valokuvaamomuseo

klo 13 alkaen kansainvälistä hanketoimintaansa esittelevät:

Kauhavan ratsastusseura ry : Kenttäratsastusosaaminen kansainväliselle tasolle
Kehitetään seuran osaamista uuden kilpailulajin, kenttäratsastuksen, osalta. Tiedon ja osaamisen lisäämiseksi tehdään opintomatkat esim. Saksaan, Ruotsiin, tai Puolaan.

Lapuan kaupunki: Luovuudella Lujemmaksi
Hanke luo toimintamalleja tukemaan luovan alan yrittäjien ja ammattilaisten osaamista, työllistymistä, verkostoitumista ja kansainvälistymistä sekä luo verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia luovan alan yrittäjien ja muiden alojen välillä.

Lisätietoa esiteltävistä hankkeista: www.leadersuupohja.fi/opintoretket

Paluu Kauhajoelle Logistiaan n. klo 16.

Opintoretki on avoin kaikille kansainvälisestä hanketoiminnasta kiinnostuneille. Retken hinta on 10€ sisältäen kuljetukset, ohjelman ja aamukahvit. Lisätietoja antaa Mirka Mäki-Kala.

Sitovat ilmoittautumiset pe 23.11 klo 15 mennessä:
mirka.maki-kala@leadersuupohja.fi tai p. 0400 474 880

 

Osoite: 

Suomi

Tapahtumaluokat: 

Paikkakunta: 

Kohderyhmä: